Η διδακτική μας διαδρομή


Τα πρώτα μηνύματα για το επαγγελματικό μου μέλλον ήρθαν νωρίς και ήταν πολύ ενθαρρυντικά. Συγκεκριμένα, τελειώνοντας το πρώτο έτος των σπουδών μου στη Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ., (στην οποία εισήχθηκα και αποφοίτησα με υποτροφία), μετά την εξεταστική του Ιουνίου, επιστρέφω στη Λάρισα και δέχομαι ένα απρόσμενο και σημαδιακό τηλεφώνημα από το φροντιστή μου και εξαίρετο φιλόλογο κ. Θανάση Μαρκόπουλο.


Ο κ. Θανάσης Μαρκόπουλος συνεργαζόταν τότε με το μεγαλύτερο φροντιστήριο στη Λάρισα τα "Πανθεσσαλικά" και αργότερα διατηρούσε επί σειρά ετών φιλολογικό φροντιστήριο στη Θεσσαλονίκη. Με το τηλεφώνημα αυτό ο κ. Μαρκόπουλος ζητούσε από μένα, τον πρωτοετή φοιτητή, να διδάξω στο φροντιστήριό του.


Ήταν τεράστια η τιμή που μου γινόταν, ένα μεγάλο φροντιστήριο να εμπιστεύεται έναν φοιτητή, που ένα χρόνο πριν ήταν μαθητής του. Εγώ, παρά το πρώτο μούδιασμα, δέχτηκα την τιμητική πρόσκληση, αφού τη θεώρησα μοναδική πρόκληση και ευκαιρία. Έτσι σε ηλικία 19 ετών παίρνω το πρώτο βάπτισμα, διδάσκοντας σε υποψηφίους Αρχαία Ελληνικά και Λατινικά με μεγάλη επιτυχία, κατά τα λεγόμενα του κ. Μαρκόπουλου και των μαθητών μου, εφόσον τα αποτελέσματα στις εξετάσεις αυτών των μαθητών ήταν εκπληκτικά. Είμαι ευγνώμων στο μεγάλο αυτό φιλόλογο, ο οποίος με στήριξε απεριόριστα και με ενθάρρυνε συνεχώς.


Πλέον το μικρόβιο του φροντιστή είχε μπει μέσα μου και όλα στη συνέχεια κύλησαν όπως τα περίμενα, ίσως και καλύτερα. Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου συνέχισα να διδάσκω σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Αυτό γινόταν και για βιοποριστικούς λόγους, αφού τα χρήματα της υποτροφίας δεν επαρκούσαν.


Μετά το πέρας των σπουδών και της στρατιωτικής μου θητείας, ξεκίνησα τη σταδιοδρομία μου ως καθηγητής σε ιδιωτικό σχολείο, διδάσκοντας παράλληλα τα απογεύματα σε φροντιστήριο.


Το 1979 ιδρύω το δικό μου φροντιστήριο στη Λάρισα, αρχικά στη διασταύρωση Νικηταρά και 23ης Οκτωβρίου και από το 1982-1994 στην οδό Κούμα, στο παλιό ιδιωτικό σχολείο του Μπόκαρη, που πια δε λειτουργούσε. Από το 1994 μέχρι σήμερα είμαστε πλέον στις ιδιόκτητες φροντιστηριακές εγκαταστάσεις στην 1η πάροδο Ηλιοδώρου, στην τρίγωνη πλατεία.


To φροντιστήριό μας, μέχρι το 2000 είχε καταξιωθεί ως κατεξοχήν φροντιστήριο θεωρητικής κατεύθυνσης με τρομακτικές επιτυχίες και πρωτιές πανελλαδικά. Από το 2000 και μετά, με την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση του κ. Αρσένη, είναι πλέον φροντιστήριο Θεωρητικής, Τεχνολογικής και Θετικής κατεύθυνσης.


Από το 2008 εντάχτηκε στο διδακτικό προσωπικό του φροντιστηρίου και η Ντένια Μποζογλανίδη, κόρη του Αντώνη Μποζογλανίδη, που -κατά γενική ομολογία- βαδίζει πιστά στ’ αχνάρια του πατέρα της, ανοίγοντας μεγάλες προοπτικές για τη συνέχεια του φροντιστηρίου.


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΧΑΡΤΗ

  • Το φροντιστήριο βρίσκεται στον Πεζόδρομο Ηλιοδώρου (Τρίγωνη Πλατεία) στη Λάρισα
    Βρείτε μας στο χάρτη